sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ryssäysmarkkinat ja mäkiautokisat

Uudenvuodenpäivä kylän raitilla.

Loppiaisena kyläyhdistyksen hallitus kokoontui tarkentamaan suunnitelmiaan ja tapahtumarunkoa tälle uudelle, hienolle vuodelle 2016. Paljon saatiinkin aikaan, ja muutamia päivämääriä saatiin lyötyä lukkoon.

Toimintasuunnitelmassamme oli alustavasti keväälle mietittynä mäenlaskupaikan tekemistä Heinävaaran päiväkodin lapsille ja jäälyhtyjen tekemistä tien varteen. Jälkimmäisestä onkin jo tiedotettu täällä sähköisesti ja Heinävaarantien asukkaille jaettu postilaatikkoon lappuset. Monista asioista tiedotetaan tulevaisuudessa tarkemmin, kunhan ne tulevat ajankohtaisemmiksi. Kannattaa tarkistaa aika-ajoin tapahtumakalenterimme, ja vinkkailemme tapahtumista myös facebook-sivuillamme.

Ryssäysmarkkinat rysäyttää
Heinävaarassahan on jo vuosia ollut perinteikkäät Ryssäysmarkkinat Marjuskan pihalla, ja niin tulee olemaan tänäkin vuonna päivämäärällä 9.7. Tapahtuman alkuperäinen järjestäjä on ollut kyläyhdistys, ja nyt sen viritessä uuteen eloon, otamme myös tämän tapahtuman järjestelyvastuun mielellämme takaisin.

Ryssäysmarkkinoille olemme tuumanneet myyjien ja kirpputoripaikkojen lisäksi sopivaa luovaa puuhaa lapsiperheille ja samassa tapahtumassa voi tutustua kilpa-autojen maailmaan.

Heinävaaran Mäkiautokisat
Kannattaa merkata kalenteriin lauantai 10.9., sillä silloin kylällämme järjestetään ihka ensimmäiset mäkiautokisat. Suuren suosion mm. Outokummussa saanut kilpailu sopii kaikille kyläläisille iästä katsomatta. Mäkiautokilpailuun valmistautumisen voi aloittaa vaikkapa heti, mutta jos ei vielä tiedä, miten sopiva vempele kisaan rakennetaan, järjestetään aiheesta tiedotustilaisuus 19.3. Seurojentalolla. Tapahtumasta ja sen toteutuksesta kertoo Juvosen Jarmo, jolla on alan asiantietämystä ja kokemusta.
Mäkiautokisassa kaikki palkitaan!

Revi siitä!
Jättipalsami on vierasperäinen kasvilaji, joka ei kuulu Suomen luontoon. Tämä korkeaksi kasvava, vaaleanpunakukkainen kasvi leviää kulovalkean tavoin räjäyttämällä siemenensä jopa 7 metrin säteelle ja yksi kasvi tuottaa tuhansia siemeniä.

Myös Heinävaaralla kuten myös monissa muissa maakuntamme kylä- ja kaupunkialueilla jättipalsami on levinnyt häiritsevässä määrin. Levitessään voimakaskasvuinen kasvi tukahduttaa kotoperäiset kasvit alleen - ja onpa jopa tiedossa paikkoja, joissa se vaikuttaisi jopa talousmetsätaimikon kasvuun.

Kyläyhdistys haluaa muistuttaa jättipalsamin haitallisuudesta ja kehoitammekin, että kylämme asukkaat repisivät kasvin ainakin omalta tontiltaan pois. Järjestämme heinäkuun lopulla myös jättipalsamin hävitystalkoot. Tämä on muutaman vuoden mittainen projekti, sillä  kasveja ei saa hävitettyä kerralla mutta jostakin on aloitettava.

Muita tempauksia
Kylälle on mahdollisesti tulossa pilkkikisat tänä keväänä, MM-tatti järjestetään la 27.8. entiseen tapaan Heinävaaran uudella koululla ja lisäksi kyläyhdistys järjestää kaksi kyläiltaa - ensimmäisen loppukeväästä ja toisen syksyllä.

Omasta puolestani toivon kaikkiin tapahtumiin runsasta osanottoa ja innostunutta mieltä! Olette kaikki lämpimästi tervetulleita!

Ystävällisesti,
Suvi L.
pj

1 kommentti:

  1. Suvin bloggaamisen jälkeen on sovittu, että Ryssäysmarkkinat pidetään 2.7.2016 - tieto tapahtumissa on siis oikea. Marja K.

    VastaaPoista

Kommentoi