sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Aurinkoiset Ryssäysmarkkinat

Lauantaina 2.7. vietettiin Heinävaarassa aurinkoiset Ryssäysmarkkinat. Myyjiä oli paikalla parikymmentä. Tarjolla oli leivonnaisia niin kahvioissa kuin kotiinvietäväksi. Vaatevarastojaan saattoi täydentää niin päähän, vartalolle kuin jalkoihin laitettavilla asusteilla, nopeimmat saivat jopa saappaat edullisesti. Kotiin saattoi hankkia mattoja sekä erilaisia käsitöitä, yhtenä erikoisuutena lammastuotteet. Tarjolla oli vielä kesäkukkiakin. Lapsille löytyi leluja sekä muuta mukavaa touhuamiseen. Kodin puhtauteen saattoi panostaa pesuaineilla ja siivousvälineillä. Eli kaikenlaista kaikkeen tarpeeseen oli myynnissä.

Todella kaikenlaista tavaraa oli tarjolla lukuisilla kirpputoripöydillä tai -peräkärryillä. Tekstiilien lisäksi niiltä löytyi astioita, koneita ja vanhojakin tarvaroita. Kaikkea, mitä ihmisen elämään kuuluu sen eri vaiheissa...

Toimitaa oli varsinkin lapsille; pomppulinna oli suosittu paikka perheen pienimmille, hieman isommat sprinttasivat potkulaudalla ja piirtäjät saivat teoksensa bussin kylkeen rakennetussa taidenäyttelyssä. Nopeimmat potkulautailijat ja eniten yleisöääniä saanet piirustusten tekijät palkittiin.

Aikuisillekin löytyi haastetta tikkakilpailussa. Heittokertoja tuli kaikkiaan 55 ja näillä saatiin selville markkinoiden parhaat heittäjät lapsissa, naisissa ja miehissä. Kaikkien sarjojen voittajat saivat komeat pokaalit.

Mukavaa oli, vaikka aurinko poltti järjestäjien ihoa. Ensi vuoteen kehitämme tapahtumaa ja uusia ideoita kannattaa viestittää kyläyhdistyksen aktiiveille, jotta saamme kaikille mukavan tapahtuman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi