keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Yleinen keskustelutilaisuus Kiihtelys- ja Tuupovaaran kouluratkaisuista


Joensuun kaupunki järjestää tiistaina 1.3. klo 18 kaikille avoimen keskustelu- ja kuulemistilaisuuden, jossa käydään läpi Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran alueiden koulujen tilannetta sekä erilaisia ratkaisumahdollisuuksia.


Alakoulut tulevat säilymään Kiihtelysvaarassa, Heinävaarassa ja Tuupovaarassa. Yläkouluopetuksen suhteen joudutaan tekemään uusia ratkaisuja, koska alueen kouluissa on tulossa suuria korjaustarpeita ja samaan aikaan alueen yläkoululaisten määrä on laskussa.


Tällä hetkellä selvityksessä on kolme eri vaihtoehtoa. Selvitettävänä olevat vaihtoehdot ovat uuden yläkoulun rakentaminen Heinävaaraan, yläkouluopetuksen keskittäminen Tuupovaaraan tai yläkoululaisten ohjaaminen Ilomantsin, Joensuun keskustan ja Hammaslahden kouluihin.


Keskustelu- ja kuulemistilaisuus järjestetään Heinävaaran koululla tiistaina 1.3. klo 18 alkaen. Mukana tilaisuudessa ovat muun muassa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, varhaiskasvatus- ja koulutusjohtaja Mauno Väänänen sekä edustajia Joensuun kaupungin tilakeskuksesta, joka hallinnoi koulurakennuksia.


Alueen kouluratkaisuista päättää kaupunginvaltuusto, jonka käsiteltäväksi asia tulee myöhemmin kevään aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi